REBORN BY ALEXANDRA CALAFETEANU

Aseara, pe 20 aprilie, la castelul din inima Bucurestiului, Le Chateau, 300 de  invitati au patruns in povestea monocroma, ”relatata” cu multa eleganta si rafinament de designerul Alexandra Calafeteanu prin colectia REBORN.

 REBORN nu este doar o colectie de toamna-iarna ’16-’17 prin care se propun tinute de sezon, care sa te scoata din anonimat. Reborn este o colectie-concept, a carei muza a fost femeia de 30 de ani, vazuta ca o forta feminina, ce reuseste sa emane senzualitate si eleganta prin toti porii, iar acum si prin linia tinutei.

Pe acordurile muzicale ale trupei Amadeus, invitati de renume ca Andreea Banica, Lidia Buble, Razvan Simion, Giulia, Ioana Flora, Tily Niculae, Andreea Maria Varlan, Lorena Ben, Hevito, Xonia, Alexandra Badoi, Arthur, Rucsandra Hurezeanu, Andrei Nastase, George Pistereanu, Cornel Dinu Jr  si reprezentanti media au fost introdusi in universul alb, imaginat prin texturi si taieturi grafice de designerul Alexandra Calafeteanu. 30 de modele in tinute all white au relatat jurnalul unei femei la varsta de 30 de ani. De ce albe? Pentru ca, in ciuda faptului ca este mai puternica si mai hotarata, nu si-a pierdut inocenta. Inca, i se lumineaza chipul ca unui copil atunci cand se bucura cu tot sufletul, inca se joaca, dar in felul ei si inca ar alerga cu picioarele goale cand ploua.  Diferenta e ca acum e impunatoare, stie ce vrea, e selectiva si stie sa obtina ce isi doreste. Outfitul este panza alba a tabloului, iar forta ei launtrica reprezinta toate culorile care se aseaza pe panza. Toate aceste valente, care ”danseaza” ca intr-un balet al simturilor, au fost interpretare prin texturi care imbina contrastele, observand cum neoprenul, lana, tulul si matasea sunt mixate intr-un mod spectaculos, ”desenate”, cusute si decupate perfect, cat sa creeze un element vestimentar elegant, dar atipic, asa cum va fi purtatoarea.

IAF_6708

 IAF_6706

REBORN – o interpretare stilistica a renasterii femeii de 30 de ani, unde eleganta este echilibrata de confort, unde senzualitatea este echilibrata de inocenta si unde forma si textura sunt echilibrate de culoare.

”Cred cu tarie faptul ca tinutele reprezinta modul vizual prin care vrem sa fim perceputi. Eu sunt un adept al elegantei confortabile! Vreau sa se inteleaga prin colectiile mele faptul ca trasez tinute care nu constrang femeia, ci o elibereaza de tipare si ii creeaza sprijinul vestimentar pentru a crea o declaratie a personalitatii sale.”Alexandra Calafeteanu

IMG_5181

Prezentarea monocroma – REBORN – a fost completata de bijuteriile artistice si colorate, FREYWILLE, care au relatat la unison cu tinutele expresia prin design a acelui ”joie de vivre” mult cautat in moda. Pretioasele piese, unice datorita materialelor folosite, sunt create cu dragoste pentru a comunica o anumita atitudine. Inspirandu-se din frumusetea naturii si a vietii sau din operele unor artisti celebri precum Gustav Klimt, Claude Monet, Alphonse Mucha sau Hundertwasser, FREYWILLE a creat o noua clasa de bijuterii ce imbina arta cu eleganta atemporala a unor piese care nu se demodeaza.

 IAF_7026

O alta premiera a serii le-a fost oferita invitatilor de catre Iceberg Vodka and Water, brandul care ofera cea mai pura apa din lume, din care este realizata apoi si vodka. Oaspetii au avut ocazia sa savureze pentru prima data in Romania experienta inedita a celor doua produse ce au la baza apa 100% pura, din ghetari formati in urma cu peste 12.000 ani. Iceberg Water a fost votata cea mai pura apa din lume in 2015, iar noul concept, Pure Distinctions, ce propune consumul de Iceberg Vodka doar alaturi de fructe inghetate si Iceberg Water, este un reper mondial de rafinament.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s