FOOD REVOLUTION DAY

Pe 20 mai, in Bucuresti, Cluj, Iasi si in alte orase din Romania si din toata lumea se va sarbatori Food Revolution Day, un proiect global conceput de Jamie Oliver si care isi propune educarea pentru o alimentatie sanatoasa si introducerea lectiilor de educatie alimentara si gatit ca disciplina obligatorie in toate scolile de pe glob.
In Bucuresti, vom deschide Food Revolution Day prin prezentarea programului de educatie alimentara practica in scoli “SCOALA DE NUTRITIE SI STIL DE VIATA SANATOS” cu activitati de educatie alimentara in scolile partenere prin intermediul celor peste 50 de ambasadori si voluntari Food Revolution in Romania in toata tara.

frd generic poster centred text 001

Sambata, 21 mai, va asteptam la Gradina Verona incepand cu orele 11:00-14:00 sa gatim impreuna copii, parinti, profesori, bloggeri, chefi de renume si voluntari si sa participam la lectia de gatit a lui Jamie Oliver transmisa online. Vom prepara cu “#10 ingrediente campioane la sanatate” cel putin 10 retete de gustari sanatoase #farazahar pentru scoala sau pentru micul dejun de acasa: patrunjel, spanac (sau frunze de salata, andive, stevie, urzici, etc), avocado, mar, castravete, ardei, miere, lactate (branzica sau iaurt), peste, seminte.

frd instagram quote 003
Impreuna, parinti si copii, vom invata despre importanta legumelor si fructelor in alimentatia zilnica, iar evenimentul se va incheia cu un concurs de creativitate si premierea participantilor de catre juriul format din partenerii evenimentului.

#NoSugarLove sau #FaraDulcegarii este mesajul lansat de Jamie Oliver inca din 2010 in speechul sau TedEx si care isi propune sensibilizarea autoritatilor si opiniei publice cu privire la:
– consumul excesiv de zahar rafinat din produsele comercializate pe care le consumam zilnic,
– educatia asupra continutului de zahar din fiecare produs, dar la
– bolile grave cauzate de consumul de zahar in exces, precum diabetul si obezitatea si alte boli ce afecteaza calitatea vietii.
-importanta micului dejun sanatos si a gustarilor sanatoase si echilibrate #farazahar

frd instagram quote 005

In acesta campanie globala sunt implicati si au sharuit mesajul lor de sustinere la nivel international Ed Sheran, Jennifer Aniston, Gerard Butler, Heidi Klum, Ronan Keating, etc. In Romania, programul este sustinut de Daniela Nane, Sonia Argint Ionescu, Valentin Vasile, Chef Cezar Munteanu, Cristi Roman, Cosmin Dragomir, Alexandra Blas, Andra Constantinescu, Anca Alungulesei, Nicoleta Luciu, urmand ca alte persoane publice si bloggeri sa ni se alature in urmatoarea perioada.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s