DELICIOUS SUMMER TREND

În ultimii ani, consumul de gelato italian a cunoscut un trend ascendent și în România. Acest lucru se datorează faptului că românii au început să experimenteze din ce în ce mai mult și din bucătăriile internaționale. Siviero Maria, brand-ul italian de gelato autentic aduce în România un gelato precum cel pe care îl găsești în gelateriile de pe străzile pietruite ale Romei sau pe străzile umbrite din Bologna.

10351393_1451149665170533_7483829237491218081_n

Brand-ul Siviero Maria a ajuns pe piața din România încă din anul 2010, iar de atunci a înregistrat creșteri constante, chiar foarte accentuate în ultimii doi ani. Siviero Maria este un brand 100% italian, un gelato autentic produs în fabrica din Bentivoglio.

FullSizeRender (1)

„Gelato este o categorie de desert rece care atrage tot mai multi consumatori, pentru că spune o poveste, una veche de peste 5000 de ani și cu iz italian. Siviero Maria continuă această poveste a tradiției și a spiritului italian de la 1958. De asemenea, multă lume călătorește în Italia sau are rude acolo și o dată întorși caută experiența gelato-ului autentic și în țară, de unde si creșterea brandului nostru din ultimii ani.” A declarat Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker.

13327509_1366864259995410_519158530573386671_n

Povestea Siviero Maria a inceput in 1958 cu Guglielmo Visani, un italian care a făcut din pasiunea sa pentru gelato, o afacere de familie. Și din dorința de a transmite și generațiilor următoare tradiționalele rețete de gelato autentic italian, Guglielmo Visani a dedicat întreaga sa afacere familiei sale și generațiilor următoare, dar, în special, soției sale – Maria Siviero. Astăzi, după aproape 60 de ani, gelato Siviero Maria poate fi savurat în peste 40 de țări.

13325677_1743635499255280_8124889551048096302_n

„Siviero Maria este ceea ce numim noi italieni gelato, în adevăratul sens al cuvântului. Gelato nu este doar o simplă traducere in limba italiană pentru cuvântul înghețată. Un gelato italian are cu totul alte caracteristici față de o înghețată: are o textură mai cremoasă, este mai aerată și este făcută din grăsimi vegetale și nu animale. Atunci când vorbiți despre Siviero Maria, vă rog să îi spuneți gelato, și nu înghețată. ” a declarat Claudia Cordenos, director de export Siviero Maria Italia.

13321804_1366864253328744_8844125238375248066_n

În primul rând, un gelato este un desert ce conține un procent de grăsimi de aproximativ 7%, în timp ce o înghețată are un procentaj de până la 20% grăsimi. Și asta înseamnă și mai puține calorii. Iar prin textura sa cremoasă și aerată, îți dă mai puțin senzația de „rece”.

IMG_9225

Și, ceea ce este cel mai important, Siviero Maria se produce în continuare în mare măsură artizanal: fiecare caserolă de Siviero Maria este umplută manual – pentru a-i păstra textura cremoasă și decorată manual – de aceea fiecare caserola este unică.

11425160_1607184602900371_1318024733461030347_n

Primele informații despre deserturile înghețate datează încă din jurul anului 3000 înainte de Hristos, atunci când asiaticii au început să consume gheață cu diferite arome. Câteva sute de ani mai târziu, faraonii egipteni obișnuiau să își servească oaspeții cu gheață și jeleu din diferite fructe, iar romanii au început să servească gheață cu miere. Astfel, putem considera faptul că gelato este fără îndoială un desert cu o importantă încărcătură istorică.

Saptamana trecuta am sarbatorit ziua Italiei impreuna cu Siviero Maria intr-un evenimet delicios ❤

FullSizeRender

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s