HAVE YOUR PERFECT HOLIDAY

Analiză Terra Tourism: ce vacanțe preferă familiile cu copii și ce facilități prețuiesc cel mai mult

Terra Tourism, agenția de turism specializată pe nișa vacanțelor de familie, vine în ajutorul celor care își doresc să petreacă vacanța în formulă extinsă, alături de copii. Astfel, factori precum apropierea de plajă, regimul de masă, programele de divertisment, dar și activitățile special gândit pentru copii sunt unii dintre cei mai importanți de care Terra Tourism ține cont. Totodată, alegerea unui pachet echilibrat și optim pentru familie va face dintr-o astfel de vacanță una de neuitat.

13729155_2070067893217599_3667197837728326571_n

“Familiile cu copii sunt dispuse să aloce un buget mai mare decât în cazul unei vacanțe în doi. Pentru ele primează siguranța și confortul, astfel că aleg locuri de vacanță ușor accesibile ca distanță și călătorie, unde cei mici să își ocupe mereu timpul cu activități potrivite vârstei lor și să poată socializa cu alți copii.

Bugetele diferă în funcție de mai multe elemente asupra cărora ne consultăm cu clienții noștri și ținem cont de cerințele lor. Totuși, un exemplu util în acest caz este un sejur pentru lunile clasice de vacanță, de șapte nopți și transport cu avionul pentru o destinație de patru stele din Grecia, care pornește de la 1.000 de euro pentru doi adulți și un copil cu vârsta de până la 12 ani, dar poate depăși 2.500 de euro în cazul unui resort luxos, cu foarte multe facilități”, a declarat Oana Dunel, director general și fondator Terra Tourism.

13669581_2070067833217605_1910829445815265136_n

Analiza Terra Tourism pentru astfel de vacanțe arată că mamele cu bebeluși sau copii până în doi ani preferă resorturile mai liniștite, situate chiar pe plajă sau cât mai aproape de aceasta, și care oferă camere gândite special pentru familii sau apartamente cu chicinetă. Organizarea acestora și elementele de care țin cont părinții cuprind opțiuni precum aparatura pentru pregătirea meselor (încălzitor de biberoane, fierbător, plită electrică etc.), foarte utilă mai ales dacă există un regim alimentar special pentru copii. De asemenea, de foarte mare interes pentru mame sunt și cluburile de vacanță, care oferă cursuri de înot sau activități pentru copii și bebeluși sau extra-facilități precum închirierea sau vânzarea de jucării ori accesorii de plajă pentru copii. Un hotel apreciat din această categorie este TUI Best Family Nana Beach 4* din insula Creta, Grecia. Acesta pune la dispoziție oaspeților programe de animație și momente tematice pentru copii în fiecare zi a săptămânii, astfel încât părinții să se poată relaxa în doi.

În cazul familiilor cu copii care au vârste începând de la doi ani, cel mai adesea sunt alese cluburile de vacanță cu sistem all-inclusive, localizate direct pe plaje fără pietre și cu intrare lină în apă. Contează foarte mult la acestea și pachetele cu programe interesante pentru copii, cum ar fi piscinele special gândite pentru aceștia, jocurile interactive, parcurile acvatice, minidiscotecile, dar și serviciile de baby-sitting. Un plus îl reprezintă hotelurile cate dispun de parcuri de aventură pentru copii, minigrădină zoologică și echitație cu ponei.

Importanța acordată documentării destinației, facilităților și bugetului face parte dintr-un proces extrem de atent, care are loc cu aproximativ două săptămâni înainte de luarea deciziei finale și rezervarea propriu-zisă. Terra Tourism a observat că informațiile despre hotel, recenziile de pe site-urile de specialitate, dar și recomandările prietenilor și garanțiile agenției sunt factori de care țin cont familiile și în funcție de care iau o decizie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s