PHOTOGRAPHY – PASSION & PROFESSION

„Fotografia – pasiune și meserie“ – poveștile consultanților F64 pasionați de fotografie

AnaMaresescu

Fotografia trece prin cea mai bună perioadă: este accesibilă de pe telefoane, computere, camere foto digitale, cât și prin camere foto vintage – pe film sau prin procese ca ambrotipia, toate pentru a contribui la păstrarea amintirilor create și emoțiilor adunate. În această perioadă de avânt tehnologic, F64, cel mai mare magazin foto-video din România, lansează proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“. Prin acesta, în următoarele luni, F64 va prezenta poveștile consultanților săi, implicarea de care au dat dovada, obstacolele întâmpinate și motivația de a continua.

CosminBoteanu

Primul care va vorbi despre pasiunea sa și munca la F64 este Ștefan Popescu, consultant specialist de vânzări. Îi vor urma alți colegi cu povești dintre cele mai interesante și mai spectaculoase, însoțite de fotografiile pe care le-au realizat în anii în care au îmbinat pasiunea cu meseria. O parte dintre aceștia sunt Andrei Badea, Bogdan Bratu, Cosmin Boteanu, Adrian Manea, Alexandru Nicușor Matei, Ana Măreșescu, Ilie Micuț-Istrate, Maria Luisa Mihăilă, Andrei Ciobotea, Matei Moroldo, Adrian Nistia, Ștefan Petrescu, Bogdan Popa, Eugen Popa, Cătălin Tutunaru și Cristina Țintă.

Catalin Tutunaru

„Sunt un pasionat de fotografie, apreciez fotografiile altora și am pornit F64 pentru a-i aduce pe toți la un loc în jurul acestui mod de exprimare. În toți acești ani, de când am încadrat într-un dreptunghi elementele pe care le voiam în imaginea finală până la debutul acestui proiect, am întâlnit și am vorbit cu sute de fotografi. Fiecare mi-a spus că pentru fotografie a avut o pornire interioară și un sentiment de apartenență, iar la un moment dat au simțit că pasiunea le poate deveni și meserie. Acum, încercăm ca prin membrii echipei F64 să le prezentăm cât mai multor oameni că imaginea există peste tot, trebuie să știi cum vrei s-o surprinzi și să transmită ceea ce ești tu, ceea ce vezi tu. Fiecare om este unicat și așa este și fotografia sa. Prin parcursul consultanților noștri vom alcătui un mozaic de povești interesante și cadre frumoase, care sperăm să fie sursă de inspirație pentru fotografi și stimulent al curiozității pentru publicul larg. Pentru F64 este cu siguranță un motiv de mândrie“, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

MariaLuisa

Proiectul acesta este însăși esența F64, un centru al fotografilor, fotografiei și celor mai bune echipamente prin care oamenii să-și exprime viziunea asupra acestei arte și pasiuni. F64 a fost fondat în urmă cu aproape 15 ani de către Marian Alecsiu și Daniela Becheru. A crescut de la un magazin pornit din dragostea pentru fotografie la cel mai mare retailer foto – video de pe piața locală. Prin acest proiect, oamenii care au ajuns să vadă și să facă fotografie cu ajutorul celor mai diverse echipamente (de la telefon, la camere clasice, cu expunere lungă), vor putea descoperi exemple de dedicare și chiar modele inspiraționale pentru viitoarele cadre pe care le vor surprinde.

IlieMicut

Pentru că fără emoție și ancorare în prezent, fotografia nu ar exista, proiectul F64 pune accentul pe oameni și trăirile lor. Iar cei interesați pot lua contact direct cu oamenii ale căror povești vor fi prezentate chiar în magazinul F64, din Bulevardul Unirii nr. 45. „Fotografia – pasiune și meserie“ se va derula pe parcursul mai multor luni, prezentând două-trei cazuri lunar, și pornește cu o mică selecție a imaginilor care vor fi împărtășite în această perioadă. Toate acestea vor avea mereu în comun două direcții: pasiunea și dragostea pentru fotografie, fiind mereu legături puternice între magazin și oamenii care i-au trecut pragul, fie că au fost simpli clienți sau viitori angajați, fie că au fost fotografi sau parteneri de afaceri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s