Povestea Trendurilor Primăvară – Vară MAC

În timp ce machiajul artistic poate crea senzația de artifcialitate, trendurile actuale se centrează pe idea de naturalețe,iar frumusețea este accentuată în mod natural, fără un machiaj care arată precum o mască. Colecțiile primăvară – vară 2017 au fost create pornind de la nevoile și dorințele femeilor de a arăta cât mai natural și propun machiaje pe care femeile își doresc să le poarte în orice moment al zilei, indiferent de ocazie.  

Prin textură și culoare, acest sezon se centrează pe autenticitate, originalitate și încredere. Cele patru direcții cheie propuse au în comun faptul că nimic nu arată forțat sau artificial. Amprenta make-up artistului este vizibilă mai mult prin intermediul efectelor create și nu prin timpul de realizare care nu durează mai multe de cinci minute. Vedeta sezonului este gloss-ul, un element cheie ce oferă viață makeup-ului.

Gabriela Simion (1).jpg

Cele 3 motive pentru care femeia modernă înclină spre un make-up natural

Hainele cu modele extrem de complicate și încărcate (modalitatea prin care designerii aleg să se diferențieze) pur și simplu nu pot fi asortate cu un tip de make-up strident. Atunci când hainele au o voce atât de puternică cum o au în acest sezon, make-up-ul trebuie să fie mai discret. În al doilea rând, make-up-ul nu mai este un artificiu corector. Noul aspect al frumuseții are un caracter neașteptat. În sfârșit, realitatea devine tot mai dezirabilă atunci când vezi că totul în jurul tău este artificial. Autenticitatea este un răspuns la perfectionismul prezent în social media. Așadar, idealismul studiat și aspectul încărcat ies din discuție, însă nu și gesturile, individualitatea, imponderabilitatea, naturalețea și experimentul. Astfel, atracția libertății, o înfrumusețare liberă, amprente și tăieturi ale culorilor expresioniste oferă un moment inspirațional abstract în arta makeup-ului pentru sezonul primăvară-vară 2017. Cuvintele cheie care definesc acest trend sunt: energetic, gestural și mereu neconvențional.

Trendul REAL

Unul din trendurile globale în machiaj este cel aparent nonșalant și variază de la machiajul minimalist până la un machiaj mai puternic, dar care este fidel trăsăturilor celei care îl poartă. O caracteristică importantă a acestui tip de machiaj este să lase impresia că nu este finisat și că nu este făcut de un profesionist.

Direcția este trăsătura de bază la machiajul real: maroul nucii braziliene sau reziduuri de negru în jurul ochilor, rujul care nu este aplicat perfect, tenul curat și neîncărcat. Este tipul de machiaj care respiră datorită texturilor maleabile, cremoase ce rămân fidele trăsăturilor naturale. Adevărata frumusețe este despre stil, nu perfecțiune fizică.  

Trendul FREE

Dinamică și vibrantă, culoarea are o formă de exprimare liberă în sezonul primăvară-vară 2017. Machiajul individual, cel care îți exprimă personalitatea, este mișcarea cea mai puternică în tendințele de machiaj ale sezonului. Ignoră toate regulile de proporții, de plasare, sparge convențiile și încurajează exprimarea individuală. Machiajul liber este despre precizie și joacă în același timp. Accentele de culoare dau energie feței.

TRENDUL WET

Arta de a mima luminozitatea tenului este o preocupare constantă în rândul make-up artiștilor. Motivul este unul simplu: în strălucire se regăsește o simplitate modernă. Sezonul acesta make-up artiștii sunt captivați de lumină ca fiind o textură. Gloss-urile, uleiurile și iluminatoarele arată autentic, ca și cum vin din interiorul pielii, în contrast cu pudrele care au tendința să afișeze un look final vizibil machiat.  

Acest trend vine ca un răspuns și ca o completare a direcției din industria modei înspre promovarea calităților individuale. Uniformizarea este lăsată în urmă, modernă fiind tocmai anti-perfecțiunea. De aceea, este recomandat ca machiajul să fie aplicat cu degetele, să fie masat pe ten pentru un look cât mai natural, astfel încât să pună în evidență trăsăturile. Simțiți-vă liberă să vă jucați cu texturi diferite!

TRENDUL WARM

Acest trend reprezintă feminitatea supremă. Inspirați de latura luminoasă a naturii, make-up artiștii recomandă o paletă de culori naturale în nuanțe calde și luminoase pentru a fi cât mai apropiate de culoare pielii. Ceea ce definește acest tip de machiaj este transparența și strălucirea discretă pe care o are tenul natural. În plus, machiajul prinde viață cu notele de final date de gloss-ul care definește machiajul. De la o nuanță discretă de roz în obraji, până la o piele bronzată cu accente în nuanțele piersicii pentru pleoape și buze, acest machiaj evidențiază frumusețea naturală.  

Gabriela Simion (2)

Nuanțele de portocaliu-piersică, roz și bronz prind viață atunci când sunt aplicate într-un strat ușor, transparent. Scopul acestui trend este acela de a-i o oferi machiajului un plus de frumusețe, nu o transformare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s