Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ spune povestea lui Cosmin Boteanu

F64 și-a propus ca prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ să prezinte publicului larg poveștile consultanților săi, iar luna aceasta a venit rândul lui Cosmin Boteanu. El a „împrumutat“ pasiunea din familie, unde a început în 2009 să tragă primele cadre cu un DSLR. Înainte de acest moment a fost înconjurat de imaginile surprinse de tatăl său, mai ales pe film, el fiind și cel care l-a introdus pe Cosmin în lumea aceasta cu prima cameră foto.

„Am și acum cutii întregi de fotografii pe film de când eram mic. Tatăl meu era pasionat și el și prima dată am văzut ce înseamnă arta imaginii la el. Îl priveam cu atenție, dar nu m-am implicat până într-o zi când am luat cu împrumut aparatul lui ca să ies cu câțiva prieteni în oraș pentru câteva poze. Din ziua aceea am început să descopăr fotografia“, își amintește Cosmin.

Foto_Cosmin Boteanu_Burger

„Deși fotografiam de ceva timp cu aparatul tatălui meu, știam foarte puține despre noua mea pasiune. Tocmai de aceea, după ce mi-am cumpărat propriul DSLR, un Canon 600D pe care l-am folosit vreo cinci ani, am început să mă documentez tot mai mult. Din aproape în aproape mi-am găsit și genul preferat: fotografie culinară. Am ales astfel pentru că mi se pare unul dintre cele mai provocatoare domenii. Acum îmi doresc ca imaginile mele să ajungă pe pereții și în meniurile restaurantelor, cafenelelor sau barurilor, iar oamenii să se bucure de ele“, detaliază Cosmin.

Odată cu primul DSLR și cu explorarea domeniului, Cosmin a dorit ca tehnica să nu-i țină pe loc talentul. Astfel a început să-și achiziționeze echipamente mai bune, cum ar fi două obiective, de 50mm, respectiv un macro de 105mm, blițuri și accesorii de studio. Pentru el este, totodată, cea mai bună metodă de relaxare și cel mai bun instrument prin care creativitatea poate fi provocată. Recunoaște că atunci când e cu aparatul în mână se simte cel mai bine, mai ales pentru că poate să se exprime pe sine.

În cadrul magazinului F64, Cosmin este consultant junior și susține că este locul unde a învățat cele mai multe lucruri despre aparatura foto-video. „Căutam să îmi schimb jobul și fiind pasionat de fotografie, am aplicat la F64. Atât de aproape de pasiunea mea, m-am gândit că ar fi un loc foarte bun pentru mine și chiar așa a fost. Deși nu mă așteptam, procesul de recrutare a fost ușor: am aplicat, am fost sunat pentru interviu, am trecut proba interviului și de atunci lucrez în cel mai tare magazin. Este un mediu care îmi place foarte mult, cu oameni frumoși, unde simt că pot fi eu“, afirmă Cosmin.

Prin acest proiect de prezentare a consultanților pasionați de fotografie, F64 și-a propus să arate și cum e pentru angajați munca într-un astfel de mediu, unde se pot exprima liber în timp ce fac lucrurile care îi pasionează cel mai mult. Pe toți îi unește plăcerea de a fotografia, ceea ce face ca întreaga echipă să fie una de profesioniști.

Despre F64

Cu o experiență de 15 de ani pe piața românească, F64 este cel mai mare retailer de echipamente și accesorii pentru imagine (foto și video). Portofoliul companiei include aproape 70.000 de produse, fiind astfel și cel mai mare magazin de profil din Sud-Estul Europei. F64 operează atât magazinul online f64.ro, cât şi unul dintre cele mai mari magazine fizice de profil din regiune. F64 a înregistrat în 2015 o creştere de 8% a cifrei de afaceri, ajungând până la 101,2 milioane de lei (22,8 milioane de euro), în condițiile unei scăderi a pieţei foto cu 12,4% (27 milioane de euro).

Compania a primit recunoașteri precum cel mai bun magazin IT & C în cadrul GPeC 2015, Magazinul online al anului 2015 în cadrul Romanian E-commerce Gala Awards, precum și premiul pentru cel mai bun blog de companie în 2016 (acordat în cadrul Webstock).

Pentru noutățile legate de domeniul foto și F64, vizitați f64.ro și urmăriți-ne pe Instagram, Facebook, și Twitter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s